1 Kasım 2010 Pazartesi

çanak

yasaktır kimi zaman kimi yerde...

yasak bu beldeden adım atmak, adam atmak serbestken.. 

büyük devasa bir ses yürü demedikçe yürünmez bu yollarda.. yürü derse köy köy göç göç olur kervan yolda dizilir.. ama bu ülkeden haber almak bu ülkeye haber salmak yasak..

gör ki binlerce yasak bir ülkeye bir beldeye bir millete bir cemaate bir topluma bir aileye bir kişiye bile engel olamaz.. değil midir ki yasak üstüne zincir vurdukça güçlenir bilek, değil midir ki yok dedikçe var diyenlerin sesi gürleşir nicedir bu beldede..

tam da yasakçılar savaşı iyice kora bağlamışken büyük ve ulu ses tekrar bastırır yasak haber vermek ve almak.. işte o an bu beldede çanak tutulur göğe doğru dinlemek için anadilinde ağıdını, govendini ve haber almak için içeriden, kendinden, dağlarından.. binlerce evin binlerce damından gökyüzüne güneşe dönen günebakanlar gibi yükselir binlerce çanak.. ve ilk kez çanak tutmak iyiliğe doğru ve ilk kez gökyüzü memnun çanak tutulmaktan.. ve ilk kez bu kadar anlamlı çanak tutmak.. 

göklere tutulan binlerce çanak bir govendi bir yerden bin yere ulaştırmakta ve bu türkü yasağa bilenenler için gelmekte uyumak bir barışa doğru ve kendi dilinde...

de lori lori lori...

berxemin lori....

quremin lori...



1 yorum: